NOME-A Asikkala 4-5.10

Siirry alas

NOME-A Asikkala 4-5.10

Viesti kirjoittaja Admin lähetetty Pe 17 Loka - 1:47:07

Reedrunner's Abigail A0

Abigailin kanssa kävin Kalkkisissa NOME-A kokeissa elämämme ekan kerran ja päivä sisälti hienoja koiria, upeita noutoja haastavissakin maastoissa, väliin hyvää ja väliin huonoa tuuria. Me kaaduttiin tähän viimeiseen eli koimme Eye Wipe-tilanteen ja kaverin koira puotti meidät.

Aluksi saimme haastavan noudon pitkään riistapeltoon jonne tiputettiin n. 70 m päähän fasaani. Lähetin Abi ison ojan takaa ja se juoksu suoraa markkerausta kohti mutta jätti hieman lyhyeksi. Riistapellossa oli runsaasti linnun jälkiä ja hajuja, olihan siinä hetkeä aikaisemmin juossut monta sataa fasaania. Ohjasin Abin parhaan näkyväisyyden mukaan tuulen alle ja annoin lähihaku komennon. Näkyväisyyttä koiraan n. 70%. Pienen hetken päästä näin Abin palauttavan fasua.
Seuraava pudotus tuli n. 10 min seuraamisen jälkeen metsänlaitaan hakuu aukealle n. 25 m sänkipellon reunasta. Tämä oli haastava: Riistaa nousi ylös kymmeniä kun Abi pääsi alueella el hakkuu aukealla oli kymmeniä eläviä fasaaneita ja Abilla meni hetki aikaa niiden tyhjäämisessä pois alueelta. Jotenkin se ajautui kokoajan liiaksi oikealle, minne fasutkin pakenivat. Koska en voinut ohjata koiraa ryteikössä (näkyvyys 0 %) jouduin aina korjaamaan sen aluetta ottamalla sen pois pellon reunaan ja ohjaamalla oikeasta pisteestä takaisin ryteikköön. Hyvin se teki töitä, kuunteli ja etsi, mutta tällä kertaa ei lintua ylös ja peli oli siinä Smile
 Loistava kokemus, mitään en tekisi toisin ja meille vain sattui tälläinen nouto pv aikana Smile
Tuomari piti siitä että Abi ei ajanut elävää riistaa takaa vaan selkeästi etsi nenällään ja samalla tyhjäsi aluetta elävistä. mut huonoa onnea eikä löytänyt juuri sieltä missä riista sitten oli. Kaverin koira lähetettiin samalla alueelle, jonka Abi oli jo valmiiksi riistasta tyhjännyt eli ns. "puhdas alue" ja hetken etsinnän tuloskena löysi fasaanin  --> Eye Wipe.
avatar
Admin
Admin

Viestien lukumäärä : 182
Join date : 25.11.2013

Näytä käyttäjän tiedot http://middlerivers.omafoorumi.net

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa